Hoi, leuk dat je langskomt op mijn blog. Ik ben een 50+ en luister al die tijd al naar de naam Sylvia. Verder bestaat mijn gezin uit Hans, Yoëll . Onze hond Kaya is inmiddels overleden. Ik ben al jaren creatief bezig. Verder ben ik ook gek op koken en bakken.
Hi, thanks for stopping by. I am 40+ and as long as I have been on this world I listen to the name Sylvia. My familie consist of Hans, Yoëll. Our dog Kaya has died in the meantime. I have been creative for many years. Besides crafting I love to cook and bake.

dinsdag 10 november 2015

Kerstkaart rendier

Inmiddels al een paar kerstkaarten klaar dus ik dacht zal alvast de volgende maar gaan plaatsen(had er natuurlijk al 1 geplaatst). Ik heb de foto een beetje in het donker genomen omdat ik er vanuit ging dat het effect van de glitter beter te zien was maar dat is niet echt het geval. Verder heb ik héél wat foto's, een beetje stap voor stap dus ik hou het verder kort. Dit doe ik trouwens ook voor mijzelf  soms is het weleens makkelijk om terug te kijken hoe het gegaan is.
Nou, daar gaan we dan.

 Ik heb het fluweelpapier eerst gekleurd met de 1e kleur panpastel(in materialenlijst) daarna met versamark de cac gestempeld en toen met de panpastel metallic er overheen dan komen de sneeuwvlokken tevoorschijn(foto1). Het geheel gefixeerd. Daarna de andere cac met versamark gestempeld en met de witte embossinpeder geëmbost (foto2)


 Een frame uitgesneden en gekleurd met de paint Brushed Pewter. Een stuk Foil Tape afgesneden en op wit papier geplakt en toen 2 stroken lace uitgestanst dit ook gedaan uit enkel wit papier. Laatste in mijn versamark inktpad gedrukt, zodat het flink verzadig wordt, en deze geëmbost met de Sparkle embossingpoeder. Daarna elke stukje lace in 2-en geknipt zodat je 8 kleine strookjes krijgt.(zie foto)

Daarna de strookjes op het frame geplakt, was nogal een gepriegel. Want wat ik vergeten was dat ik de schulpjes om en om wilde hebben en toen had ik eigenlijk al een paar lace randjes op maat geknipt. Maar toch gelukt. Ook het opplakken ging lastig maar ook dat is uiteindelijk goed gekomen.

 
 

 Een andere strook papier gekleurd met de 4 kleuren paints, ben net zo lang door gegaan met mengen totdat het naar mijn zin was.(foto1)
Toen met de witte memento de scriptstempel op de strook gestempeld(foto2)
Uit deze strook heb ik de snowflake rosette gestanst en op de achterkant van de strook heb ik washitape geplakt. Dit is om het scheuren van de vouw/rilranden tegen te gaan(foto3).

Het rendier is van zo'n stempel/dyeset van TH en de stempel heb ik met de laatste kleur panpastel gekleurd. Het belletje heb ik met een héél klein druppeltje glossy accents vastgeplakt omdat die niet bleef zitten zoals ik wilde en dat irriteert mij dan. Het frame heb ik trouwens verhoogd met 3d tape(2 lagen dik en daar tussenin de snowflakes bevestigd). De woorden zijn geëmbost met frosted crystal.

Vind het echt jammer dat het effect van de glitter niet te zien is, had een filmpje kunnen maken hihi.
post signature

2 opmerkingen:

 1. Panpastel metallic...dit is voor het eerst dat ik het zie Silvia, dat geeft een stoere look!
  Al die folie frames uit snijden en plakken is een bewerkelijk klusje, maar je hebt wel een hele aparte kerstkaart zo! Heel apart en weer super omschreven, ook dat is veel werk, hihi
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superrrrrr. Je weet die wil ik ook haha!!!
  XOXO Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...