Hoi, leuk dat je langskomt op mijn blog. Ik ben een 50+ en luister al die tijd al naar de naam Sylvia. Verder bestaat mijn gezin uit Hans, Yoëll . Onze hond Kaya is inmiddels overleden. Ik ben al jaren creatief bezig. Verder ben ik ook gek op koken en bakken.
Hi, thanks for stopping by. I am 40+ and as long as I have been on this world I listen to the name Sylvia. My familie consist of Hans, Yoëll. Our dog Kaya has died in the meantime. I have been creative for many years. Besides crafting I love to cook and bake.

vrijdag 23 oktober 2015

Kerstkaartje met de Crazy Birds van Tim Holtz

Mijn vorige blogbericht welke ik begin van de week had geplaatst heb ik om bepaalde redenen even moeten verwijderen, ook van facebook. Hoop dat ik hem ergens in November weer mag/kan plaatsen.
Dan maar mijn eerste kerstkaartje. Ik heb er ook aan moeten geloven: The Crazy Birds van Tim Holtz. In het begin had ik zoiets van ja, 1/2 vogeltjes vind ik wel leuk maar om daar nu de hele set voor aan te schaffen...........?? Gaandeweg zag ik zulke leuke creatie voorbij komen met ook de andere vogeltjes dat ik toch overstag ben gegaan. Mijn probeersel is bijna helemaal geworden zoals ik wilde. Hij lijkt simpel maar het was toch wel wat werk. Heb even wat extra foto's erbij gedaan zodat jullie kunnen zien wat ik daarmee bedoel en met een hele korte uitleg erbij.

Heb  de achtergrondstempel met distress paint gestempeld goed laten drogen. Als de paint droog is kan er niks meer mee gebeuren, je kan er gewoon met water of inkt(op waterbasis) overheen zonder dat het uitloopt. Ik heb dus met shabby shutters distress spray stain de rest van de achtergrond bewerkt en daarna met een vochtige doek het overtollige weggehaald. Neem aan dat jullie wel weten wat ik hiermee bedoel.
Heb het vogeltje uitgestanst en dat als masker gebruikt. Toen het stencil eroverheen gelegd en texture paste gebruikt. Doordat het stencil iets te smal was heb ik hem tussendoor elke keer moeten laten drogen voordat ik verder kon. Was wel even een gepuzzel, van mij mag hij ze wel iets breder maken haha. Toen dit allemaal klaar was heb ik voorzichtig het masker verwijderd en alles goed laten drogen.
Daarna het stencil weer teruggelegd en met verschillende kleuren gekleurd.
De letters die ik gebruikt heb zijn van de Thinlits Wordblock  met glossy accents en distressglitter. Speels opgeplakt vond ik wel passen bij het type vogeltjes.
Eigenlijk was ik van plan om iets met een lintje(had ik al gekleurd) enz te doen maar dat ging dus niet zoals ik in gedachte had. Maar dit vind ik net zo leuk en ben ook zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat.

post signature

2 opmerkingen:

 1. Hij is geweldig!!!! Mooie kleurencombinatie ✨
  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja ik had je kaart gespot, maar voor ik er op kon reageren was ie weer weg, haha.
  Dat is een poos geleden Sylvia, vast andere druktes gehad! Mijn werk weken zitten ook aardig vol
  de laatste tijd, ben blij als ik toch wekelijks iets kan maken. Je had langs het smalle stencil ook een strookje papier kunnen doen, haha Maar je geduld is wel beloont hoor, het ziet er prachtig en door de foto's heel duidelijk uit! Grappige vogels zijn het van meneer Tim.
  Fijn weekend en leuuk dat je er weer was!
  xxGerie

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...