Hoi, leuk dat je langskomt op mijn blog. Ik ben een 50+ en luister al die tijd al naar de naam Sylvia. Verder bestaat mijn gezin uit Hans, Yoëll . Onze hond Kaya is inmiddels overleden. Ik ben al jaren creatief bezig. Verder ben ik ook gek op koken en bakken.
Hi, thanks for stopping by. I am 40+ and as long as I have been on this world I listen to the name Sylvia. My familie consist of Hans, Yoëll. Our dog Kaya has died in the meantime. I have been creative for many years. Besides crafting I love to cook and bake.

maandag 16 mei 2016

Canvas voor een speciale gelegenheid


Eindelijk kan ik hem dan plaatsen. Mijn eerste canvas, speciaal gemaakt voor mijn lieve zwager en zus! Meestal als je iets voor het eerst gaat maken kan je het best in het klein beginnen tenminste dat vind ik dan. Maar voor deze gelegenheid ben ik toch meteen maar voor het grote werk gegaan, 50x70.
Heb weer héél veel foto's om te laten zien. Niet alle foto's zijn goed belicht, dat komt omdat ik ze op verschillende momenten van de dag genomen heb. 
Door dit project loop ik nu achter met mijn tags van Tim dus hoop deze maand toch nog even de April tag kan maken. 
Verder vind ik mijn eerste grote mix media canvas erg leuk en mooi geworden dus super tevreden. En het was héél leuk en op sommige momenten spannend, het deel met de tak!!

Heb allemaal stukjes scrappapier opgeplakt met een gelmedium en daarna een laagje gesso eroverheen, laatste een beetje verdund met water.


Hetzelfde gedaan met stukjes tissuepaper van Tim Holtz
Daarna het geheel gekleurd met verschillende kleuren Acrylverf van Amsterdam en Paperarsty. Met behulp van een babywhipe getracht om de kleuren een beetje in elkaar over te laten lopen.
Daarna met diverse stencils motieven aangebracht. De stencils die ik gebruikt heb zijn van Prima Marketing, Dylusions en Tim Holtz. Op verschillende plekken heb ik tekst aangebracht dmv. structuurpasta. Op sommige foto's is dat te zien.
Het grote hart is van scrappapier. De vogels gemaakt met de software van mijn snijmachine en uit chipboard gesneden. Daarna beplakt met stukjes scrapapier en het teveel weggeknipt. De bovenste vogel is niet het origineel geworden.Daarna kwam de tak, doodeng. Als dat zo mislukken was mijn hele werk voor niks geweest. Het idee komt van Gabrielle Pollacco . Hij is gemaakt met een lijmpistool en daarna een laagje gesso eroverheen en toen heb ik hem gekleurd met Tim Holtz Distress Paint. De bloemetjes en blaadjes zijn gemaakt met een die van Tim Holtz en met de lijmpistool bevestigd. Laatste was súper veel werk maar het resultaat is toch ook wel schitterend.
De glinsterhartjes komen trouwens bij Creawerk Almere vandaan.

 Dan nog even de hartjes. Zijn ook uitgestanst met een die van Tim Holtz. Sommige heb ik weer beplakt met scrappapier en sommige geverfd, structuurpasta gekleurd en dmv de stencils aangebracht.


 Als laatste de envelop. Een enveloppe gemaakt van scrappapier,met behulp van de SU enveloppe maker. Daarna het geheel weer met stencils en verf bewerkt en ook stempels. Deze stempels heb ik trouwens ook gebruikt op de canvas. Deze zijn van Tim Holz(tekst zit alleen op de canvas) en Stampendous. De binnenkant van de enveloppe heb ik ook beplakt met scrappapier want het was geloof ik een kerstscrappier. De enveloppe sluit dmv een magneetje. Voor de buitenkant van de enveloppe heb ik een mooie lakstempel gebruikt die bij De Posthumus Amsterdam vandaan komt.
 

 Nou, dit was weer het hele verhaal. Ik ga zeker nog vaker een canvas maken maar dan wel een kleinere haha. 
Bedankt voor je bezoekje en eventuele reactie!!
post signature

4 opmerkingen:

 1. Wat mooi Sylvia.
  Wat een prachtig geheel en een prachtig canvas.
  Dat is een super mooi kadoo.

  Lieve groet Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ,Jaaa super!!! Ik heb 'm via mailverkeer zien ontstaan, zo leuk!
  XOXO Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt supermooi cadeau! Wij zijn hier heel blij mee en gaat een mooie plek krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...